Epimedium, sockblomma

december 19th, 2010

Hej. Denna veckas växt som jag tänkte visa är den japanska sockblomman, Epimedium grandiflorum ’Nanum’. En växt som trivs i lunden, på gränsen till skogen där den inte står i fullt solsken. På våren kommer blommorna upp över bladen. Sedan blir bladen mer bronsfärgade. Som alltid klipper jag tillbaka den på våren då de nya bladen är på gång.

Sedan ett par bilder från en sockblomma jag köpt från Kina. Epimedium yongianum ’ Rubrum’. Jag har inte sett den på så många andra platser, däremot en som heter ’Roseum’. Den verkar trivas under samma betingelser som alla Epimedium.

”Vi vet att all smärta kan förvandlas. När blåsten stryker bort regnet, är gräset fullt av diamanter.”

Med önskan om en riktigt God jul till er alla, Birgitta och Håkan


Kommentarer är avstängda.