Gott Nytt År

december 30th, 2013

DSC_0199 DSC_0198Så vackert och enkelt kan man göra för att få en fin stril med vatten. Ett blad som låter vattnet strila fint ner. Såg det i ett tempel i Kyoto, Japan.

 

Gott Nytt år får vi önska er alla. Birgitta och Håkan

 

Följ med till Kinas trädgårdar

december 21st, 2013

DSC_0110Följ med Kinalotsen till Kina.

Kinesiska trädgårdar och parker är tema på den här resan. Håkan Stenström är ciceron i Shanghai, Peking och trädgårdarnas Mecca: Suzhou. Våren och särskilt april är den bästa tiden att besöka trädgårdar och parker i Kina.

Resan börjar i Shanghai, där det nya Kina bokstavligen växer fram i rasande takt, samtidigt som den koloniala arkitekturen vittnar om Shanghais storhetstid för ungefär ett sekel sedan.

På väg till Suzhou blir det övernattning kanalstaden Tongli, som är som vackrast i skymning och gryning. Väl framme i Suzhou är huvudattraktionerna Kinas mest berömda trädgårdar och parker – ”det klassiska Kina”. Även Sidenmuseet och Kejsarkanalen står på schemat.

Så blir det snabbtåg till Peking, där vi besöker både kända och okända sevärdheter, som Kinesiska Muren, Förbjudna Staden, Beihaiparken och det Gamla Observatoriet. Titta in på www.kinalotsen.se

 

Japan

december 15th, 2013

DSC_0324 DSC_0302 DSC_0129 Hej. Nu har vi snart passerat den mörkaste tiden av året och på lördag vänder det. Vi går mot ljusare dagar. Nu passar man på att gå igenom lite från året som varit. Några foton från Japan.

Hälsningar Lindbro trädgård