Håkans föredrag:

december 12th, 2010
Håkan Stenström

Håkan Stenström

Håkan Stenström håller inspirerande föredrag under olika teman.

Kontakta Håkan  (under fliken kontakt) för en inspirerande föreläsning till er förening eller sällskap. Jag kan även hålla kortare föredrag om ni föredrar det. Ni kan även fråga om andra teman inom trädgård.

  • Ljussättning av trädgårdar. Håkan delar med sig av 30 års erfarenhet av ljussättning av trädgårdar och parker. Håkan visar bilder på mängder med ljussättningar samt tar med sig en mängd olika armaturer och ljuskällor för att visa skillnad på de olika. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med många nya bilder hösten 2023.
  • Kontrast i trädgården. Håkan håller föredraget med utgångspunkt av att skapa kontrastverkan i trädgården och locka fram de små detaljerna. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med nya bilder hösten 2022.
  • Sten i trädgården. Håkan visar hur man kan använda sten i trädgården. Dels natursten men även bearbetad sten. Massor av inspirerande bilder lovas. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med nya bilder hösten 2020.
  • Trädgårdsinstallationer. Ett föredrag som visar hur man kan skoja till det i trädgården. Det kan vara allt från konstverk till fina hemmagjorda utsmyckningar och arrangemang. Bilderna är från många trädgårdar i Sverige, Danmark och Holland. Föredraget tar dryga en timma. Reviderat med nya bilder 2022.
  • Kinesiska trädgårdar. Handlar om Kinesiska trädgårdar. Håkan och Birgitta Stenström har under tio resor till Kina besökt en mängd olika trädgårdar och här visas det bästa från dessa resor och trädgårdar. Föredraget kommer att ta ca två timmar med rast. Reviderat hösten 2019
  • Kina ”Bakom kulisserna” Ett föredrag på ca 1½ timma där vi kommer långt bort från allt turistiskt. Ett vackert Kina med massor av upplevelser. Nytt 2021.
  • Cypripedium. Lindbro trädgård har många orkidéer, Cypripedium, många hybrider och även rena arter. Hur gör vi för att få det att lyckas ?  Nya bilder 2020.
  • Japanska trädgårdar. Ett program om japan och dess trädgårdar och kultur. Tid ca 2 timmar med paus i mitten.
  • Bland mina sippor kallar jag detta program. Det handlar mest om mina blå- och vitsippor. Hur jag odlar, förökar och få dem till att trivas. Men jag kunde inte låta bli att ta med Lite om Trillium och Cypripedium också. Tid ca 2 timmar med paus mellan avsnitten. Nya bilder 2022
  • Trädgårdsåren som varit. Lindbro trädgård under 37 år. Massor av inspiration utlovas. Ca 2 timmar med paus i mitten. Nytt program för våren 2022.