Hosta ”White feather”

december 12th, 2010
Hosta "White feather"

Hosta "White feather"

Hej. Här kommer en bild på en aldeles unik Hosta, eller funkia som den kallas på svenska. Den heter ”White feather” och är unik. Unik i den bemärkelsen att den är helt vit och kan med fördel kan stå ljust. Den blir då ljusare men inte brännd som andra växter som saknar en del klorofyll. De nya bladen på våren är näst intill helt vita. De övergår sedan till mer gröna blad under sommaren. Först blir det bara några ljusgröna strimmor som sedan sprider ut sig mer och mer. En fin sort som jag köpte i Tjeckien 2006.

”Lägg undan klockan ibland”. Det är något jag tycker alla skall göra när de kommer hem från arbetet. Tiden betyder ingeting utan vad man gör. Tänk på det och ha en trevlig tredje advent hälsar Birgitta och Håkan


Kommentarer är avstängda.