Novemberljus

november 1st, 2009

Nu lyser löven i gulbruna färger, ett mjukt sken som talar om att det är dax för växterna att gå till vila.  Jag vet inte om det bara var hos mig som de riktigt fina höstfärgerna uteblev. Visst var det några lönnar och den mindre formen av vingad benved som var pålitliga och hade fin färg även i år. Växter som blommar nu i november är det glest med. Men några gentianorna blommar likaså några tidlösor.

cassandramagnolialakrits

lark

I dag har jag fällt en Betula papyrifera som var ca 20 år. Den sög ur för mycket ur marken. Vi har ganska mycket av påskliljor som växer under den och de har blivit färre till antalet de senaste åren. Så förhoppningsvis kan de pigga på sig men hjälp av lite gödning i vår.

”Ora dig inte för vad folk tänker om dig för det gör de ändå så sällan”.

Hälsningar Håkan o Birgitta


Kommentarer är avstängda.