Barr-häxkvastar

december 18th, 2011

Hej. Nu när blötsnön faller så har jag varit ute och tittat på mina häxkvastar. En del är inte så stora och kraftiga än, så därför har jag vidtagit åtgärder. När man inte har gjort något skydd med bambupinnar och granris för dessa tidigare så gör jag nu följande. Det är blötsnö, jag kramar ihop snön och packar den under ympen. Det för att stadga upp de små växterna så de inte viker sig eller knäcker ympen. Det kommer säkert mer snö och den lägger sig ovan på häxkvasten, och risken är då att de viker sig eller knäcks om man inte gjort något. Så om ni inte har skyddat dem tidigare kan ni packa snö under dem, så är chansen stor att de klarar vintern bra.                ”Var inte rädd för att göra bort dig”.         Trevlig fjärde advent önskar Lindbro trädgård


En kommentar till “Barr-häxkvastar”

  1. Helen on december 20, 2011 13:57

    Det var en smart idé, för det vore fruktansvärt trist ifall småträden skulle gå av pga. snön.

    Önskar er en fin dag!

Länkar hit | Comments RSS

Kommentera

Namn (required)

Email (required)

Hemsida

Din kommentar