Första snön

november 7th, 2007

Hej trädgådsvänner

Äntligen kom första snön i dag.  Ni kanske tycker det är konstigt att jag säger äntligen. Men bor man på landet så lyser den första snön upp så fint. Vi ser ju inte ens handen framför oss när det är så svart och dystert ute. Annars har hösten flutit på. Inte flutit på så vis att det regnat. Det har det absolut inte. På de 21 år som vi bott här så har det aldrig varit så torrt. Jag har till och med vattnat Rhododendron som slokat. Det ha varit så torrt i backen att det dammat om man tagit ett spadtag. Det var lite klagan, det positiva under året har varit att det ha varit lite med skadeinsekter.  Men även att det varit brist på nyttoinsekter. Det råder lite obalans i naturen, både vad gäller vatten och djur. Vi får hoppas att det rätar till sig under nästa sommar.

Var nu rädda om alla växter och ta hand om dem som försvarslösa små individer så klarar de nog vintern och tittar piggt upp i vår.

”Rikta blicken på ljuspunkterna”

Håkan


Länkar hit | Comments RSS

Kommentera

Namn (required)

Email (required)

Hemsida

Din kommentar