Håkans föredrag:

december 12th, 2010
Håkan Stenström

Håkan Stenström

Håkan Stenström håller inspirerande föredrag under olika teman.

Kontakta Håkan  (under fliken kontakt) för en inspirerande föreläsning till er förening eller sällskap i något av följande teman:

  • Ljussättning av trädgårdar. Håkan delar med sig av 25 års erfarenhet av ljussättning av trädgårdar och parker. Håkan visar bilder på mängder med ljussättningar samt tar med sig en mängd olika armaturer och ljuskällor för att visa skildnad på de olika. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med många nya bilder hösten 2018.
  • Kontrast i trädgården. Håkan håller föredraget med utgångspunkt av att skapa kontrastverkan i trädgården och locka fram de små detaljerna. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med nya bilder hösten 2017.
  • Håkans favoriter. Ett föredrag där håkan visar upp sina favoriter i trädgården. En bildvisning med fantastiska och ovanliga blommor. Föredraget tar ca en timma. Nya bilder hösten 2017.
  • Sten i trädgården. Håkan visar hur man kan använda sten i trädgården. Dels natursten men även bearbetad sten. Massor av inspirerande bilder lovas. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med nya bilder hösten 2017.
  • Trädgårdsinstallationer. Ett föredrag som visar hur man kan skoja till det i trädgården. Det kan vara allt från konstverk till fina hemmagjorda utsmyckningar och arrangemang. Bilderna är från många trädgårdar i Sverige, Danmark och Holland. Föredraget tar dryga en timma. Reviderat med nya bilder 2016.
  • Kinesiska trädgårdar. Handlar om Kinesiska trädgårdar. Håkan och Birgitta Stenström har under tio resor till Kina besökt en mängd olika trädgårdar och här visas det bästa från dessa resor och trädgårdar. Föredraget kommer att ta ca två timmar med rast. Reviderat hösten 2016
  • Kina ”Bakom kulisserna” Ett föredrag på ca 1½ timma där vi kommer långt bort från allt turistiskt. Ett vackert Kina med massor av upplevelser. Nytt.
  • Cypripedium. Lindbro trädgård har många orkidéer, Cypripedium, många hybrider och även rena arter. Hur gör vi för att få det att lyckas ? Nytt föredrag 2017, nya bilder 2018.
  • Japanska trädgårdar. Ett program om japan och dess trädgårdar och kultur. Tid ca 2 timmar med paus i mitten.
  • Bland mina sippor kallar jag detta program.Det handlar mest om mina blå- och vitsippor. Hur jag odlar, förökar och få dem till att trivas. Men jag kunde inte låta bli att ta med Lite om Trillium och Cypripedium också. Tid ca 2 timmar med paus mellan avsnitten. Nya bilder 2018