Nya föredrag

december 12th, 2010
Håkan Stenström

Håkan Stenström

Håkan Stenström håller föredrag under en mängd olika teman. Kontakta Håkan  (under fliken kontakt) för en inspirerande föreläsning till er förening eller sällskap i något av följande teman:

 • Ljussättning av trädgårdar. Håkan delar med sig utav 25 års erfarenhet av ljussättning av trädgårdar och parker. Håkan visar bilder på mängder med ljussättningar samt tar med sig en mängd olika armaturer och ljuskällor för att visa skildnad på de olika. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat i sin helhet med många nya bilder hösten 2016.
 • Prydnadsgräs. Håkan visar bilder och berättar om olika sorters prydnadsgräs och bambu och delar med sig av över 25 års erfarenhet av prydnadsgräs i trädgården. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar.
 • Kontrast i trädgården. Håkan håller föredraget med utgångspunkt av att skapa kontrastverkan i trädgården och locka fram de små detaljerna. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat med nya bilder hösten 2015.
 • Håkans favoriter. Ett föredrag där håkan visar upp sina favoriter i trädgården. En bildvisning med fantastiska och ovanliga blommor. Föredraget tar ca en timma. Nya bilder hösten 2016.
 • Sten i trädgården. Håkan visar hur man kan använda sten i trädgården. Dels natursten men även bearbetad sten. Massor av inspirerande bilder lovas. Föredraget är uppdelat i två delar med paus mellan och tar ca två timmar. Reviderat i sin helhet med massor av nya bilder hösten 2015.
 • Trädgårdsinstallationer. Ett föredrag som visar hur man kan skoja till det i trädgården. Det kan vara allt från konstverk till fina hemmagjorda utsmyckningar och arrangemang. Bilderna är från många trädgårdar i Sverige, Danmark och Holland. Föredraget tar dryga en timma. Reviderat med nya bilder 2014.
 • Kinesiska trädgårdar. Handlar om Kinesiska trädgårdar. Håkan och Birgitta Stenström har under tio resor till Kina besökt en mängd olika trädgårdar och här visas det bästa från dessa resor och trädgårdar. Föredraget kommer att ta ca två timmar med rast. Reviderat hösten 2016
 • Kina ”Bakom kulisserna” Ett föredrag på ca 1 timma där vi kommer långt bort från allt turistiskt. Ett vackert Kina med massor av upplevelser. Nytt för 2015.
 • Cypripedium. Lindbro trädgård har många orkidéer, Cypripedium, många hybrider och även rena arter. Hur gör vi för att få det att lyckas ? Nytt föredrag som beräknas bli klart hösten 2017
 • Japanska trädgårdar. Ett program om japan och dess trädgårdar och kultur. Nytt för 2014. Tid ca 2 timmar med paus i mitten.
 • Bland mina sippor kallar jag detta program som är nytt för 2016. Det handlar mest om mina blå- och vitsippor. Hur jag odlar, förökar och få dem till att trivas. Men jag kunde inte låta bli att ta med Lite om Trillium och Cypripedium också. Tid ca 2 timmar med paus mellan avsnitten.
 • Trädgårdens träd kallar jag detta program som är nytt för 2017. Det handlar mest om våra egna träd, stora som små, i trädgården. Hur vi odlar, och försöker få dem till att trivas. Tid ca 1 timma och kan tex kombineras med något annat  föredrag om man vill ha ett längre föredrag.