Vilken höst

oktober 15th, 2006

Hej Vänner

Nu är det den 15 oktober och vi har inte haft någon frostnatt än här i Sköldinge. Pratade i vecka med en gammal trädgårdsmästare och han hade aldrig varit med om en sådan här höst. Vi får se vad som händer med växterna, de behöver ju en frostknäpp för att sätta igång med vinterförberedelserna. Jag skriver ut på bloggen när första frostnatten blir, sedan kan ni höra av er når ni får frost så kan vi se var i Sverige frosten kommer sist.

Jag är nästan klar med att inhägna tomten med viltstängsel, 400 meter går det åt. Det är för att vi själva skall få se alla blommor i vår och att inte viltet skall få ”lördagsgodis” i vår trädgård. Fördelen är ju också att våra hundar kan vara ute i trädgården utan att ta en extra sväng till grannen.

I dag plockade jag av 10 gurkor i växthuset och många till lär det bli. Det fanns massor med gurkämnen kvar. Annars är det lite förberedelser på gång inför vintern. Jag har placerat ut gamla tegelpannor över alla mina Cypripedium. Det gör att deras knippanlag blir torra och överlever vintern bättre. Vi hörs snart igen och lycka till i era trädgårdar.

”Uppmuntran ger uthållighet”


Länkar hit | Comments RSS

Kommentera

Namn (required)

Email (required)

Hemsida

Din kommentar