God Jul

december 24th, 2010

En riktigt God Jul får vi önska er alla samt med förhoppning om ett bra trädgårdsår 2011

Camelia och Cassandra

Camelia och Cassandra

”Det samlas inte damm på dem som är ute i blåsväder”

Hälsningar Birgitta och Håkan

Epimedium, sockblomma

december 19th, 2010

Hej. Denna veckas växt som jag tänkte visa är den japanska sockblomman, Epimedium grandiflorum ’Nanum’. En växt som trivs i lunden, på gränsen till skogen där den inte står i fullt solsken. På våren kommer blommorna upp över bladen. Sedan blir bladen mer bronsfärgade. Som alltid klipper jag tillbaka den på våren då de nya bladen är på gång.

Sedan ett par bilder från en sockblomma jag köpt från Kina. Epimedium yongianum ’ Rubrum’. Jag har inte sett den på så många andra platser, däremot en som heter ’Roseum’. Den verkar trivas under samma betingelser som alla Epimedium.

”Vi vet att all smärta kan förvandlas. När blåsten stryker bort regnet, är gräset fullt av diamanter.”

Med önskan om en riktigt God jul till er alla, Birgitta och Håkan

Hosta ”White feather”

december 12th, 2010
Hosta "White feather"

Hosta "White feather"

Hej. Här kommer en bild på en aldeles unik Hosta, eller funkia som den kallas på svenska. Den heter ”White feather” och är unik. Unik i den bemärkelsen att den är helt vit och kan med fördel kan stå ljust. Den blir då ljusare men inte brännd som andra växter som saknar en del klorofyll. De nya bladen på våren är näst intill helt vita. De övergår sedan till mer gröna blad under sommaren. Först blir det bara några ljusgröna strimmor som sedan sprider ut sig mer och mer. En fin sort som jag köpte i Tjeckien 2006.

”Lägg undan klockan ibland”. Det är något jag tycker alla skall göra när de kommer hem från arbetet. Tiden betyder ingeting utan vad man gör. Tänk på det och ha en trevlig tredje advent hälsar Birgitta och Håkan